Kétféle recept, de mindkettő rendkívül finom és egészséges!



Répatorta 1

Hozzávalók:

- 125 gramm teljes kiőrlésű liszt
- 150 gramm puha vaj
- 120 gramm cukor
- 3 tojás
- 75 gramm darált mandula (vagy dió)
- 250 gramm sárgarépa lereszelve
- 75 gramm mazsola
- 75 gramm darabosra vágott mandula vagy dió
- 1 evőkanál fűszer - fahéj, szegfűszeg, gyömbér
- 1 evőkanál sütőpor
- egy csipet só
- reszelt narancshéj

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet leszitáljuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, a sütőport és a csipet sót. 
Egy nagyobb tálban a vajat összekeverjük a narancshéjjal és a cukorral. Mikor krémes hozzáadhatjuk egyenként a tojásokat. Ezután belekeverjük a darált mandulát majd a lisztes keveréket. A legvégén hozzáadjuk a mazsolát, a reszelt répát és a darabos diót vagy mandulát.
Egy kisebb tortaformába helyezzük, elegyengetjük a tetejét majd 45- 50 percig sütjük. Miután lekapcsoltuk a sütőt még bent hagyhatjuk a tortát 10 percig. Miután kihűlt készíthetünk a tetejére egy narancsos sajtkrémet. Egy natúr sajtkrémhez hozzákeverünk egy kevés tejfölt, narancslevet, reszelt narancshéjat és ízlés szerint cukrot.  Forrás

Répatorta 2

Hozzávalók:

- 20 dkg reszelt répa
- 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1,5 dl olaj
- 2 nagy tojás
- 12 dkg cukor 
- fahéj, szerecsendió, reszelt gyömbér ízlés szerint
- 5 dkg dió
- 5 dkg fenyőmag  
- 11 dkg mazsola
- 1 teáskanál szódabikarbóna



Az olajat a cukorral és a tojással kikeverjük. A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát és az olajos keverékbe öntjük. Egy mixerrel jól összekeverjük.Hozzáadjuk a reszelt répát, a fűszereket és a feldarabolt magokat. Egy tortaformát megkenünk vajjal, meghintjük liszttel és belerakjuk a tésztát.
180 fokon sütjük addig, míg át nem sül a torta, ez körülbelül 45 perc, de érdemes ellenőrizni.  Ezt egy hosszú fém tűvel megtehetjük. Megszúrjuk a tortát. Ha már nem ragad rá tészta, akkor készen van. Kínálhatjuk felvert tejszínhabbal is.
Készíthetünk egy narancsos krémet hozzá. (lásd a fenti recept) Hagyhatjuk a süteményt 3-4 napig állni felvágatlanul. Akkor még finomabb. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!