Apró trükkök, amivel nem terheled meg annyira a szervezetedet.



A karácsonyi menük első hallásra elég megterhelőek a szervezetünknek - sokan nem is tudják végigenni emésztést segítő gyógyszerek nélkül. Pedig van egy-két fogás, aminek segítségével nem kell lemondani a régi, megszokott ízekről, de nem terheljük túl a gyomrunkat.

Párold a halat!
Jó döntés a halvacsora! Alapanyagként válassz "sovány" halat! Ha zsíros halból fő a halászlé, szedd le a tetejéről a zsírt! Rántott hal helyett pedig legyen vajon párolt halfilé, ami citrommal és zöld-fűszerekkel remek fogás.

Majonéz helyett!
A bolti majonéz helyett keverjünk sajátot! Egy főtt tojássárgáját keverjünk a mustáros, citromleves tejfölbe.Sőt tejföl helyett joghurttal is készíthetjük.

Töltött káposzta "light"
Használjuk sertés helyett füstölt pulykacombot, így a füstös hús íze megmarad, de jóval soványabb hús kerülhet a fazékba. Ha babonából vagy egyéb okokból a sertésről nem akarnánk lemondani, akkor is levághatjuk elkészítés előtt a túlzottan zsíros darabokat.

És a bejgli? Talán a desszerteket a legnehezebb megreformálni, hiszen ha a nagyi bevált bejglireceptjét használjuk, akkor abba igenis cukor kell. De nem mindegy mennyi! . A recepteken feltüntetett cukormennyiségnek gyakran kétharmada vagy fele is elég lehet ha nem vagyunk túlzottan édesszájúak. És felejtsük el örökre a tálalás utáni porcukrozást!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!