Ha te sem ismerted őket, most megmutatjuk!



A hagyma nagyon sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik, ezért most megmutatjuk neked a leghasznosabb módszereket, mire és hogyan használhatod fel a legokosabban.
Például arra, hogy a húsleves sokkal ízletesebb és szebb színű lesz, ha egy fej hagymát is raksz bele! A hagymát meg sem kell megpucolni, elég csak megmosni.

Nézzük meg sorban, hogy milyen hasznos tulajdonságokkal rendelkezik még a hagyma:

1. A ráégett grillrácsot sokkal könnyebben tudod megtisztítani, ha a használat előtt egy félbevágott hagymával átdörzsölöd. A hagyma leve semlegesíti az égett szagot, és a rácsról is könnyebben leszedi a maradékokat. Ha félbevágod és csak az egyik részét használod fel, akkor a másikat a vágott részével lefelé rakd sóba, és akkor nem szárad ki olyan gyorsan.

2. Könnyebben megszabadulhatsz az izzadtságfoltoktól is a hagyma segítségével. Vágd ketté és dörzsöld be vele a ruhán levő izzadt részt, aztán hagyd állni egy keveset, utána pedig mosd ki a megszokott módon.

3. A hagyma segítségével elkerülheted a szúnyogok és legyek támadását is! Ha nyáron kiülsz a teraszra, tegyél magad mellé egy tányér vízbe hagymadarabokat, és az erőteljes illat el fogja űzni a szúnyogokat.

4. A hagymával megszabadulhatsz a fehér cipőn levő fűnyomoktól is. Csak át kell dörzsölni a cipőt egy fél hagymával, majd egy keveset állni kell hagyni, utána pedig mosd ki.

5. Az antibakteriális és gyulladásgátló hatása miatt a hagyma segít megszabadulni az izom- és ízületi fájdalmaktól is. Vágd félbe a hagymát és dörzsöld be vele közvetlenül a fájó testrészt.

6. A hagymahéjból készült főzet hatékonyan csillapítja a torokgyulladást, a köhögést, és a meghűléses fájdalmakat is.

7. Ha a hagymát apró darabokra vágod, megszárítod, és utána liszthez kevered, nagyon különleges ízt adhat a süteményeknek. Még az édes süteményekhez is nyugodtan hozzákeverheted, mert nem lesz tőle hagyma ízű.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!